DucoBox ECO

De SLIMSTE ventilatiewarmtepomp van Europa! 

Uitleg van de DucoBox Eco

De DucoBox Eco is het uithangbord voor slim ventileren met warmteterugwinning in actieve woningen, die het milieu en de luchtkwaliteit naast energie-efficiëntie centraal plaatsen. Deze warmtepomp ventileert op natuurlijke wijze en compenseert de verder benodigde energie met verse buitenlucht. Op het eerste gezicht lijkt de DucoBox Eco dan wel de zoveelste ventilatiewarmtepomp in de rij. Het zijn de echte kenners op het vlak van warmtepomptechniek die deze unit aanzien als absoluut onderscheidend in de markt.

Slimme vraagsturing

Besparen op uw energiefactuur is met de DucoBox Eco een koud kunstje. Metingen op basis van CO2, vocht en tijd, of slimme communicatie via koppeling aan ModBus / GBS en Open Therm richting de kamerthermostaat maken het verschil op uw eindafrekening!

2-zonesturing

In de strijd tegen de aanscherping van de energienormen kan de DucoBox Eco een belangrijk wapen vormen. Door de dag- en nachtzone via een ingebouwde klep afzonderlijk aan te sturen, wordt een maximale energiezuinigheid (A+) en minimaal geluidsvermogen bereikt.

Hybride of all-electric

Bijkomende troef is de flexibele opbouw. En die flexibiliteit gaat bij de DucoBox Eco zeer ver. Koppeling is mogelijk zowel aan een cv-ketel als aan een buffervat. Bij keuze voor een vat kan die worden gecombineerd met een cv-ketel of weerstand (all-electric oplossing). Dit alles tegen een minimale investering door de duurzame subsidies die het kostenplaatje voor de bewoner uiterst aantrekkelijk maken.

Kenmerken

  • Vraaggestuurde, natuurlijke ventilatie met warmteterugwinning
  • Gepatenteerde 2-zoneregeling garandeert maximale energie-efficiëntie
  • Automatische inregeling herleidt de installatietijd met 50%
  • Flexibele opbouw en montage
  • Minimale aanwezigheid van componenten
  • Slimme communicatie via koppeling met ModBus, LAN of OpenTherm
  • Duco Ventilation App stimuleert gebruiksgemak

Video’s

Bekijk hier de instructie video’s van Duco over de ventilatiewarmtepomp

Downloads