• Persoonlijke begeleiding
  • Ervaren medewerkers
  • Goed voorraadbeheer
  • Just in time leveringen
  • Persoonlijke begeleiding
  • Ervaren medewerkers
  • Goed voorraadbeheer
  • Just in time leveringen
Iphone alt

leestijd 3 minuten

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Grondstoffen raken op, diersoorten sterven uit en klimaatverandering is een feit. Om onze aarde op een goede manier door te geven moet iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid nemen. Van Buuren doet ook haar best om een steentje bij te dragen en daarom onderneemt zij waar mogelijk duurzaam.

Van Buuren doet al vele jaren aan afvalscheiding en vindt dat eigenlijk de gewoonste zaak van de wereld. Alle afvalsoorten worden keurig in hoofdcategorieën verzameld en afgevoerd. Papier, folie, metalen, poetsdoeken, hout en natuurlijk PVC. Vanzelfsprekend hergebruiken we, voor zover mogelijk, alle verpakkingen.

Verlichting en zonnepanelen
Vanaf 2013 zijn binnen Van Buuren alle gloeilampen verbannen en vervangen door energiezuinige LED verlichting. Onze gebouwen zijn zorgvuldig geïsoleerd en daarmee wordt verlies van energie voorkomen.
Onze eigen 850 zonnepanelen zorgen er in Rijssen voor dat we niet meer afhankelijk zijn van het normale stroomnetwerk.

Recyclen
Omdat Van Buuren ook gespecialiseerd is op het gebied van werkkleding moeten we ook denken aan de verwerking van (oude) werkkleding van klanten. Wij hebben inzamelboxen staan en deze worden opgestuurd naar de leveranciers (Fristads en Snickers Workwear). Het doel van deze retourlogistiek is: 

- meer hergebruik;
- minder verspilling;
- minder vervuiling in de werkkledingindustrie.

Buiten de werkkleding om kan de klant ook PUR bussen (uitsluitend statiegeldbussen), batterijen en accu’s inleveren.

Zevij-Necomij
We zijn aangesloten bij de inkooporganisatie Zevij-Necomij. Zevij-Necomij hecht grote waarde aan MVO en duurzaamheid in zijn algemeenheid en voelt dankzij de sleutelpositie in de keten een extra verantwoordelijkheid om hier een voortrekkende rol in te spelen. Zo wordt op dit moment van leveranciers verwacht dat zij de MVO-gedragscode onderschrijven. Daarnaast werkt Zevij-Necomij aan een duurzaamheidsscore voor leveranciers en werkt Zevij-Necomij heel concreet aan het terugdringen van afvalstromen.

Duurzamer verzenden
Duurzaam verzenden is een belangrijk aspect van milieubewust ondernemen. Hier zijn enkele manieren die wij hanteren om zo duurzaam mogelijk te verzenden:

Duurzaam tape 
Wij gebruiken tape die gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen. Dit tape draagt bij aan een beter milieu.

Duurzame insteekhoesjes
Onze insteekhoesjes zijn gemaakt van gerecycled/milieuvriendelijke materialen. 

Hergebruiken van dozen
Wij hergebruiken onze dozen en de dozen die wij binnenkrijgen voor onze eigen verzendingen. Deze worden uiteraard wel eerst geïnspecteerd of ze nog wel voldoen.

Naar boven