Festool

Het merk voor de perfectionist! Festool heeft al meer dan 90 jaar ervaring in het ontwikkelen van hoogwaardige elektrisch gereedschap. Festool is wereldwijd immens populair en geliefd door vele vakspecialisten. Het gereedschap van dit merk maakt het voor de professionele vakmannen mogelijk om sneller perfect resultaat te leveren.

Festool levert voor iedere klus de juiste machine

In onze vestigingen kunt u terecht voor het elektrische gereedschap van Festool, denk hierbij aan een bovenfrees, invalzaag, schuurmachine en bouwradio. Naast deze enkele voorbeelden kunt u voor elke Festool machine bij Van Buuren terecht.

Festool logo

Uitmuntende service

Festool staat garant voor een professioneel elektrisch gereedschap en rekent nul euro voor het vervangen van slijtageonderdelen. Heeft u een defecte machine? In het geval van een technisch probleem met uw machine kunt u altijd terecht bij de gecertificeerde Van Buuren Service-afdeling. Zorg dat u uw aankoopbewijs bij de hand heeft als uw machine nog binnen de garantieperiode valt.

Geschiedenis van Festool

De vennoten Albert Fezer en Gottlieb Stoll hebben het bedrijf in 1925 gesticht onder de naam Festo. Toen richtte de bedrijfsvoering zich met name op reparatie van houtbewerkingsmachines en het ombouwen van glij- naar kogellagers.

In 1927 kwam het bedrijf met de allereerste draagbare kettingzaag. Dit zorgde voor een enorme groei in de mobiliteit van gereedschap. In 1930 werd de eerste mobiele handcirkelzaag, de SB 126 geïntroduceerd. Hierdoor hoefde men niet meer zwaar materiaal te verplaatsen, maar kon men het apparaat naar het materiaal halen.

Handcirkelzaag SB 126Schijfschuurmachine

Vervolgens kwam in 1932 de eerste freesmachine op de markt. De ZUM 140 werd gebruikt voor het frezen van gleuven en het boren van gaten. Tevens werd de machine gebruikt voor uitfrezen van groeven in trapbomen.

Festool ontwikkelde door de jaren heen legendarische gereedschappen zoals de eerste schijfschuurmachines en de RTE vlakschuurmachine. Tot de dag van vandaag blijft dit merk werken aan meer gemak voor de professionele vakman. Festool: “Perfectie is bij ons traditie.”