Fristads

Fristads, made for everyday performance.

Met meer dan 95 jaar ervaring weet Fristads beter dan wie dan ook wat de behoeften zijn van de werkende professional. Fristads maakt functionele, duurzame en veilige werkkleding die zo ontworpen is dat je je comfortabel voelt en je op je best bent in iedere situatie. Met het breedste assortiment aan werkkleding van zware kwaliteit wordt er rekening gehouden met de wensen vanuit de markt. Zo behouden zij hun vooraanstaande positie onder werkkleding-merken in Europa.

Meer comfort leidt tot betere prestaties.

Als professional wil je goed zijn in wat je doet. Je streeft naar betere prestaties, meer precisie en efficiëntie, net als Fristads. Werkkleding van Fristads helpt jou je doelen te bereiken door je te beschermen en ervoor te zorgen dat je je in iedere situatie comfortabel voelt. Hun ervaring en knowhow maken het mogelijk om de hoogste kwaliteit werkkleding te ontwerpen om je prestaties te verbeteren, iedere keer opnieuw.

Fristads Fusion, de crossover collectie.

Fusion is dé cross-over collectie werkkleding die een boost geeft aan de teamspirit. Het komt tegemoet aan de behoeften van een grote groep professionals die werkzaam zijn in de industrie, service en bouw- en constructie sector. Welk beroep je ook uitoefent, Fristads Fusion brengt mensen en bedrijven samen en legt de nadruk op merkidentiteit. In het voorjaar van 2021 lanceerde Fristads de eerste Fusion-broek van 100% stretchmateriaal, de 2653 LWS, dit voegt extra comfort toe aan de werkdag. De Fusion collectie is verkrijgbaar in tien kleurcombinaties voor mannen en vrouwen, voor ieder seizoen.

Fristads is een groene revolutie begonnen.

In 2019 is Fristads Green gelanceerd, deze collectie wordt gekenmerkt door milieubewustzijn en innovatie. De ecologische voetafdruk wordt beperkt door de juiste keuzes te maken in iedere stap van het productieproces. Zo begint het al bij de eerste stap. Het strakke en minimalistische ontwerp van de werkkleding zorgt voor een besparing op materiaal en een geavanceerde vouwtechniek zorgt voor minder naden. Dit resulteert in het gebruik van minder energie tijdens de productie. Er zijn bewuste keuzes gemaakt over welke materialen er worden gebruikt, zo is er gekozen voor gerecycled polyester en ongeverfd katoen. Doordat het polyester is geverfd met de e.dye® techniek is het waterverbruik met 75% verminderd. Voor elk kledingstuk is er een rapport (Environmental Product Declaration) opgesteld met informatie over de totale impact die het op het milieu heeft. In werkkleding is Fristads hiermee de eerste die de impact op het milieu transparant maakt.

Wilt u gelijk de nieuwste artikelen bekijken? Dan bent u welkom in onze webshop of kijk eens op de site van Fristads.