Reinigen van deurbeslag i.v.m. Corona

Voorschriften en praktische invulling

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus nemen ook de hygiënevoorschriften en adviezen toe. Goed handen wassen, afstand houden en geen fysiek contact is het voorschrift!

Daarnaast blijkt uit onderzoek van het NCBI (National Center for Biotechnology Information (RIVM, 2020)  dat het Covid-19 virus enige tijd kan overleven op verschillende materialen. Hierdoor is het dus relatief eenvoudig voor het virus om zich te verspreiden!

En wat raak je nu enorm vaak aan en verdient dus zeker onze volle aandacht? Juist, de deurkruk!

Hoe reinig ik mijn deurbeslag

Als je nu jezelf realiseert hoe vaak je een deurkruk vastpakt snap je dat het reinigen hiervan zeer belangrijk is! Thuis maar vooral ook in (openbare) gebouwen en bedrijven waar de deurkrukken natuurlijk door veel verschillende personen wordt aangeraakt.

Het veelgebruikte RVS deurbeslag kunt u in de meeste gevallen reinigen met desinfectiemiddelen en alcohol. Antibacteriële schoonmaakmiddelen helpen niet omdat het bij corona om een virus gaat.

Maar pas op! Dit gaat niet bij al het deurbeslag goed! Alcohol kan mogelijk een witte waas of verkleuring veroorzaken op gecoate finishes. Dus weet je niet zeker of jouw deurklink tegen alcohol kan, dan kun je eerst een klein stukje proberen op de onderkant van de klink. Gaat het niet goed, maak dan de deurkruk goed schoon met water en allesreiniger.

Gebruik voor het reinigen een microvezeldoekje en water met allesreiniger. Dus geen agressieve reinigingsmiddelen om zo schade aan het deurbeslag te voorkomen. Dit geldt trouwens niet voor houten deurbeslag: deurkrukken met een houten greep mag je in veel gevallen alleen maar met een droge doek oppoetsen.