‘T Hart van Stokhorst

OVERZICHT:

Projectnaam
Hart Van Stokhorst, Blok A te Enschede.

Betreft
Nieuwbouw van een LIDL winkel, 5 commerciële ruimtes, 36 appartementen en 20 zorgappartementen.

Opdrachtgever:
GREEN Real Estate

Ontwerpbureau:
Arcom Partners BV

Aannemer:
Goossen te Pas bouw

Installateur:
Hoogstraten Groep

Het vernieuwde winkelcentrum Stokhorst bestaat uit renovatie van de huidige bebouwing en een uitbreiding met twee bouwblokken. Blok A wordt als eerste uitgevoerd.

Toen Stokhorst werd gebouwd, legde iedere huizenkoper een bedrag in bij de Stichting Bijzondere Wijkvoorzieningen Stokhorst. Zo legden de bewoners de basis voor een groene, aantrekkelijke wijk in het noordoosten van Enschede. Ideaal gelegen: nabij landgoederen en hartje stad.

De bewoners hebben een sterke binding met hun Stokhorst. Alles is er in de buurt: scholen, sportclubs en een gezellig verenigingsleven. Er is maar één ding dat de wijk ontbeert: een kloppend winkelhart met comfortabele appartementen. En daar komt verandering in. Het hart van Stokhorst krijgt een volstrekt nieuwe gedaante met 5.000 m² winkels en voorzieningen.

In blok A worden meerdere winkels gerealiseerd, waaronder supermarktketen Lidl. Daarnaast worden er 56 appartementen ontwikkeld, waarvan 36 huurappartementen in de vrije sector en 20 appartementen voor Sozorg Nederland.

Locatie: